Őszibarack szezonban, éjjeli műszakban…
Annyi őszi lekvárt lehet befőzni, amennyi barackot és üveget csak szerezni tudunk. Ezerszer jobb, mint a sárgabarack.
Szerintem. Mert majd novemberben a hidegeben, nagypulcsiban, három zokniban előszeded este a befőttesüveget, nagykanállal. És jön a nyár íze.
Az a hangulat, amikor …a fűben ülsz és a Nap meleg és barackok látod ez mind igaz, mindig az a nap süt, mindig az…
Csak aláfestőnek Lovasi, mert ez is annyira nyár. És barack.
A lekvárt pedig érzésre...
Úgy,
-hogy finoman leszedni a szőrös héját (ha elég érett lejön szinte magától),
-és hogy beledarabolni a lekvárfőző lábosodba:),
-rotyogtatni kicsit,
-és rúdmixerrel lemixelni,
-megúgyhogy cukor ízlés szerint,
-hogy tartósítószer ízlés szerint,
-hogy száraz dunszt…
És híg lesz, és nyár ízű.
...Ilyen jóhelyre hoztalak el…