forrás: www.kozzi.com
Valaki -sok gyerekkel- nemrég fagyi receptért rimánkott egy levlistán, mert megunta, hogy csak Family Frostos jégkrémet vagy fagyasztott ivójoghurtot esznek a gyerkők… És de tényleg komolyan rájöttem! Nálunk is ez van!
Bármilyen halkan és bármilyen távol szólal is meg a Family Frost, már hozza is a lurkó a pénztárcát, rángatja az apja kezét, hogy akkor gyerünk fagyit venni.
Másik opció itt mifelénk a Sugár. A Sugár az egy remek kis kocsma az utca végén. Még billiárdasztal is van benne, ami most csak ezért fontos, mert amellé van odapréselve egy mélyhűtő. Ha minden kötél szakad, ebből szerezzük be a heti (napi…) muníciót. Múltkor –felnőtekkel!- az ózon sugárzásról beszélgettünk, mire a kis betyár felkapta a fejét, az addig elmélyült(nek tűnő) játékából: „Mama, miről beszéltek, megyünk Sugárba?!”
Összességében csak arra akarok kilyukadni, hogy íme itt ez az álmatlan nyári éjszaka, holnap meg jön a forró nyári nappal… Nem esne jól egy diós fagyi mondjuk holnap reggelire?
Gyerekeknek is persze -ha vannak- de méginkább nekünk, felnőtteknek, akik szerencsére –és talán ez az igazi (és egyetlen?) előnye a felnőttségnek- már mindent megtehetünk! Például egészséges műzli helyett fagyit nyalogathatunk reggelire! (Már amennyiben most nekiállunk megcsinálni...)
Diófagyi
Hozzávalók:
kb. 15 dkg darált dió
4 evőkanál kristálycukor
1/2 l tejszín (ha kicsit kevesebb a tejszín (pl. 3dl) akkor sincs baj)
1 tojás
Elkészítés:
1.Darált diót 2 evőkanál cukorral megpirítani.
2.Tojás sárgáját 1 evőkanál cukorral kikeverni.
3.Tojás fehérjét 1 evőkanál cukorral habbá verni.
4.Tejszínt felverni.
5.(Amikor kihűlt) a cukros diót a cukros sárgájával összekeverni.
6.A diós masszát a habokkal összekeverni.
7. Mélyhűtőbe betenni.
Ez D. minimál receptje, sallangok nélkül.
Ezt lehet még cifrázni (rum,dió helyett: mák,eper, lime, csokidarabok, ∞)
Így már megéri lefeküdni és elaludni, vár a reggel(i)!